Hva er digital markedsføring?

Først og fremst, litt om markedsføring generelt.
Markedsføring er den delen av din bedrift /organisasjon som har kontakt med markedet ditt, både gjennom de tiltakene dere gjør, og igjennom kollegaers forhold til de fantastiske kundene.

Altså, markedsføring er mer enn salg og reklame. Skal en vare eller tjeneste bli godtatt, må brukerne føle at de får tilfredstilt sine behov og ønsker. Et behov er uttrykk for noe vi mangler, og som vi føler er nødvendig for vårt velvære, mens et ønske er uttrykk for noe vi gjerne vil ha fordi det er attraktivt eller nyttig.

Markedsføring er en ledelsesfunksjon som skal sørge for at alle sider ved en bedrift bidrar til å levere noe som kundene vil ha. Vi blir alle vurdert ut i fra våre relasjoner til kundene våre.

 

Så, hva er digital markedsføring igjen?

Tradisjonelle markedskanaler – også kalt “offline markedsføring” er slikt som TV, radio, papirannonser.

Digital markedsføring er bruken av “nye” medier til å markedsføre din merkevare / produkt / organisasjon og lignende. Det er mange aktiviteter som kan gjøres og ønskes gjort, men digital markedsføring forholder seg til internettet – også kalt online markedsføring.

3 hovedgrunner til online markedsføring;

  • Øke inntekter
  • Redusere utgifter
  • Forbedre kundetilfredsheten

Uansett, vil fortjeneste være et sentralt grunnlaget for veldig mange næringsvirksomhet, og moderne markedsføring har som mål at dette skal skje ved et godt og langvarig kundeforhold.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *